Посол Британії: Знаємо, що одного дня Крим буде визволений

Посол Британії: Знаємо, що одного дня Крим буде визволений

Укрінформ
Велика Британія продовжує підтримувати Україну, щоб допомогти відновити її суверенітет та територіальну цілісність і деокупувати Крим.

Про це заявив посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс на форумі «26-2-14: Війна почалась у Криму», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 2014 року люди у Криму відчули на собі тягар російської окупації, переслідування, обмеження громадянських прав і свобод з боку окупаційної влади. Незважаючи на спроби зруйнувати їхню ідентичність, ми знаємо, що українці не здаються, ми знаємо, що одного дня Крим буде визволено», - сказав Гарріс.

Він наголосив, що британська підтримка щодо Криму незмінна протягом десятиліть.

«Ми працювали з громадськими організаціями, щоб документувати ці злочини, допомагали в кампаніях звільнення політичних в’язнів і продовжуватимемо цю роботу, доки всі вони не будуть звільнені. Ми працювали з українським урядом і міжнародними партнерами для запровадження санкцій проти Росії та притягнення злочинців до відповідальності. І ми продовжуємо підтримувати українські Збройні сили, щоб допомогти відновити суверенітет та територіальну цілісність України», - зазначив посол Британії.

Читайте також: США лишаються непохитними у невизнанні анексії Криму Росією - посол

Гарріс розповів, що часто приїжджав до Криму, коли був молодшим дипломатом, і має там багато улюблених місць.

«Я знаю, що Крим - це особлива частина України. І сподіваюся, що цей Кримський форум буде нагадувати людям, які живуть у Криму, що світ пам’ятає про їхні страждання, що ми продовжуємо підтримувати Україну для деокупації Криму», - заявив дипломат.

Як повідомлялося, в Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму. Його захоплення російськими військовими в лютому 2014 року стало початком війни Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-