Справжню сучасну енциклопедію шевченкознавства презентували у Києві

Укрінформ
Нове видання «Завжди сучасний: Тарас Шевченко в просторі та часі» Василя Кушерця є справжньою сучасною енциклопедією шевченкознавства.

Про це йшлося на презентація книги, приуроченої до 200-річчя від дня народження Кобзаря, що відбулася в Укрінформі у вівторок.

Як зазначив автор - доктор філософських наук, професор, голова правління Товариства «Знання» України Василь Кушерець, він працював над книгою впродовж двох років.

«Він зумів подивитися на Шевченка, дослідити його життя і творчість багатопланово - з погляду історії, філософії, народознавства, освіти, науки, етимології», - додав поет, лауреат Шевченківської премії Петро Перебийніс.

Читайте також: Листи тепер можна писати почерком Шевченка

На думку ж письменника і публіциста Вадима Пепи, у цьому виданні Шевченко вимальовується не тільки як національна, а й уселюдська постать.

На переконання журналіста, поета, публіциста Василя Василашка, презентована книга - віха у дослідженні й сучасному осмисленні Шевченкового життя і творчості. На його думку, авторрові вдалося віднайти в Шевченка нові грані таланту - поета-пророка, огранити багато філософських смислів, які не втратили актуальності й через століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-