В Україні призупинили трансляцію одного з кабельних телеканалів

В Україні призупинили трансляцію одного з кабельних телеканалів

Укрінформ
Національна рада 7 лютого вирішила тимчасово – на 6 місяців – припинити показ в Україні телеканалу «Наше любимое кино».

Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацради.

"Підставою стали неодноразові порушення вітчизняного законодавства щодо трансляції аудіовізуальних творів за участі осіб, які створюють загрозу національній безпеці", - йдеться у повідомленні.

Так, упродовж минулого року до Національної ради неодноразово зверталися громадяни зі скаргами, що в ефірі цього телеканалу показують артистів, які внесені до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Регулятор зі свого боку, провівши моніторинги, звертався до дистриб’ютора іноземної програми «Наше любимое кино» в Україні та її правовласника з приводу зафіксованих порушень українського законодавства.Їх попередили про можливі наслідки протиправного демонстрування аудіовізуальних творів, які суперечать вимогам чинного законодавства України.

Читайте також: Реклами алкоголю на ТБ під час свят поменшало вдвічі - Нацрада

"Моніторинг ефіру цього телеканалу, проведений з 12.11.2018 по 06.01.2019, зафіксував наявність порушення частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». У зазначений період телеканал «Наше любимое кино» показав такі фільми, де учасниками були артисти, внесені до зазначеного Переліку. Це стрічки за участі  Л. Чурсіної, В. Тализіної, О. Табакова, В. Теличкіної, Н. Бондарчука, М. Боярського, О. Михайлова, В. Гафта, Л. Ярмольника, М. Михалкова, О. Баширова. Зафіксовані в контенті іноземної програми «Наше любимое кино» порушення свідчать про невідповідність її змісту вимогам статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення»", - повідомили у Нацраді.

Оскільки порушення в ефірі телеканалу мають очевидний, серйозний і тяжкий характер, призводять до виникнення складних громадських проблем, тривають більше двох тижнів після повідомлення про них, то відповідно до частини другої статті 24 Конвенції сторона, яка здійснює прийом, може тимчасово припинити ретрансляцію програмної послуги, яка порушує Конвенцію.

Читайте також: Нацрада оштрафувала NewsOne за виправдання дій країни-агресора

Таким чином, Національна рада на шість місяців заборонила ретрансляцію в Україні іноземної програми «Наше любимое кино». Термін заборони починається із дати оприлюднення рішення регулятора.

Нагадаємо: телеканал «Наше любимое кино» має юрисдикцію Німеччини і внесений до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України у квітні 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-