Помер відомий український літературознавець і перекладач Леонід Ушкалов

Помер відомий український літературознавець і перекладач Леонід Ушкалов

Укрінформ
На 63 році життя помер відомий український літературознавець, письменник доктор філологічних наук, професор Леонід Володимирович Ушкалов.

Про це повідомила доцент Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Наталія Левченко на своїй сторінці у Facebook.

"Пішов від нас у інші світи доктор філологічних наук, професор, великий вчений світового рівня, педагог, колега, керівник моєї кандидатської й докторської дисертацій, справжній друг і наставник Леонід Володимирович Ушкалов", - написала Левченко.

Леонід Ушкалов є автором академічних розвідок з історії української літератури, філософії та богослов'я, науково-популярних праць, дитячих книжок.

Ушкалов був перекладачем, автором передмов, приміток і коментарів до різних видань, зокрема таких як "Григорій Сковорода. Сад божественних пісень", "Дмитро Чижевський. Філософія Г. С. Сковороди", "Павло Тичина, Максим Рильський. Вибране", "Тарас Шевченко. Щоденник" та ін.

Він є лауреатом Міжнародної літературно-мистецької премії ім. Григорія Сковороди та премії НАН України імені І. Я. Франка за працю "Григорій Сковорода. Повна академічна збірка творів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-