На конференцію з відновлення України повезуть книжки зі зруйнованої РФ харківської друкарні

На конференцію з відновлення України повезуть книжки зі зруйнованої РФ харківської друкарні

Фото
Укрінформ
На Міжнародну конференцію з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), яка проходитиме у Берліні 11-12 червня повезуть книжки зі зруйнованої російською армією харківської типографії.

Про це сказав після відвідання підприємства “Фактор-друк” тимчасово виконуючий обов’язки міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, передає кореспондент Укрінформу.

“На Міжнародній конференції з відновлення, яка за два тижні відбудеться в Берліні, щоб залучити міжнародних партнерів, - і будемо зважувати на те, що основна марка обладнання, яке використовувалося, німецьке, - будемо спонукати і німецьких, і інших партнерів звернути увагу на потребу цього соціально орієнтованого підприємства”, - сказав Карандєєв.

Він розповів, що під час огляду зруйнованих потужностей побачив під ногами підручники німецької мови.

“Будемо апелювати до емоцій партнерів. Готуємо відповідний інформаційний пакет, який я озвучу 11 червня у Берліні”, – додав виконуючий обов’язки міністра.

Карандєєв зауважив, що держава не може фінансувати відновлення типографії.

“Бюджетні програми та регламент роботи державних установ не дозволяють надати пряму підтримку приватній організації, навіть тій, що здійснює настільки важливу діяльність. “Фактор-друк” справді є унікальним підприємством. Близько третини всіх видавничих проєктів реалізовувалися на його площі, понад 40% підручників друкувалося тут”, - сказав він.

Керівник міністерства наголосив, що непоправною є втрата людей.

“Типографія “Фактор-друк” втратила не просто цілу лінію палітурного обладнання, але й, на жаль, людей - високого рівня спеціалістів, яких не вистачає не лише в нас, а й у світі. Перед власниками стоїть проблема відновлення виробництва, але вкрай складно відновити фахову спроможність колективу”, – вважає Карандєєв.

Читайте також: Удар по типографії: російські ракети у Харкові знищили близько 20 000 книг

Як повідомлялося, 23 травня Росія завдала ракетних ударів по типографії, що входить до холдингу "Фактор-друк". Загинули 7 людей, 22 – поранені.

Компанія "Фактор-друк" відкрила збір коштівякі будуть спрямовані на підтримку постраждалих та на відновлення поліграфічного підприємства.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-