Держава фінансово підтримуватиме видавничу галузь - Карандєєв

Держава фінансово підтримуватиме видавничу галузь - Карандєєв

Укрінформ
Видавнича сфера є галуззю креативної економіки, що потребує систематичної підтримки.

Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політки Ростислав Карандєєв під час панельної дискусії "Як перетворити виклики українського книжкового ринку на перемоги?", що відбулася в межах "Книжкового арсеналу".

"Ми сьогодні дивимося на видавничу сферу як на галузь креативної економіки. І передусім мають бути економічні форми підтримки, бо це хоч і креативна, але таки економічна сфера. Тому зараз спільно з Мінекономіки на додаток до тих можливостей, які відкриваються на законодавчому рівні (закон із підтримки книговидання), ми матимемо можливість більшого інвестування в цю галузь", - зазначив він.

Карандєєв нагадав, що вже з 1 липня цього року громадяни, які досягли 18-річного віку, зможуть отримати державну допомогу на придбання книг.

"З 1 липня цього року особам, які досягли 18-річного віку, ми зможемо за інструментом фінансової підтримки через платформу "Дія" надати можливість придбати протягом року книжок на суму трохи більш як 900 гривень", - сказав він.

Читайте також: Зруйнована росіянами у Харкові типографія домовляється з видавництвами про друк підручників

Як повідомлялося, 22 травня Верховна Рада ухвалила Закон "Про стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження, що забезпечить субсидії для українських книгарень на відшкодування витрат на оренду майна та державну допомогу українцям на придбання книжок.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-