Олена Зеленська відвідала Книжковий Арсенал

Олена Зеленська відвідала Книжковий Арсенал

Фото
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська відвідала Книжковий Арсенал, який розпочав роботу 30 травня. Зокрема вона відвідала стенд, на якому представлені спалені Росією українські книги з друкарні "Фактор-друк".

Про це Зеленська повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Спалені книги. Вони мали пахнути типографською фарбою, а пахнуть горем... Російська ракета вбила 23 травня не тільки їх, а ще й сімох працівників харківської друкарні «Фактор-Друк»… Однак сьогодні стенд видавництва Vivat (https://vivat.com.ua/), чиї нові тиражі майже повністю були тоді знищені, – на «Книжковому Арсеналі-2024» (https://book.artarsenal.in.ua/), що відкрився в Києві. Щоб говорити не лише про літературу, а й про те, як росія нищить українську культуру та людей, що її творять. Адже росії не вперше нищити наші книжки разом із бібліотеками, крамницями, музеями… Тому поряд із небагатьма вцілілими книжками на стенді харків’ян – спалені книги… І як свідки злочину, і як обвинувачі його виконавців", - написала Зеленська.

Перша леді зазначила, що вважає за честь придбати хоча б декілька книжок, що пережили російську атаку, зокрема це «Ізмарагд княгині Несвіцької» Олександра Ірванця та «Мисливці за щастям» Валерія Пузіка.

Також перша леді поділилася своїм вибором книг: «Вірші та пісні» полеглого на війні поета Гліба Бабіча, «Форпост Охтирка» Євгенії Подобної, «Потяг прибуває за розкладом. Історії людей і залізниці» Марічки Паплаускайте (автор передмови – британський актор, письменник, режисер і пасажир Укрзалізниці Стівен Фрай), «Дім для Дома» Вікторії Амеліної – письменниці, вбитої російським обстрілом за кілька днів після «Книжкового Арсеналу» 2023 року…

Читайте також: У Києві стартував «Книжковий арсенал»

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок повномасштабного вторгнення знищено 1,6 млн видань із фондів українських бібліотек.

У Києві розпочався ХІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал». Він триватиме з 30 травня до 2 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-