Довженко-центр презентував власнодрук про кіноекранізацію творів Коцюбинського на Книжковому Арсеналі

Довженко-центр презентував власнодрук про кіноекранізацію творів Коцюбинського на Книжковому Арсеналі

Укрінформ
У рамках Книжкового Арсеналу Довженко - центр презентував власнодрук, який присвячений дослідженню кіноекранізацій творів Михайла Коцюбинського.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Довженко-центр вже давно співпрацює з Книжковим арсеналом, і власне щорічно ми презентуємо якісь події. І в цьому році до нас звернулися з пропозицією зробити якусь серію подій, то ми недовго думаючи згадали, що в цьому році виповнюються 160 років Михайлу Коцюбинському, і це насправді важлива постать для українського кіно…Сьогодні ми презентуємо дійсно унікальне видання про Коцюбинського, і про кіноекранізацію його творів. Він про те, як кінематограф звертався до його творчості», - сказав кінознавець державного кіноархіву "Довженко-центр" Станіслав Битюцький.

Читайте також: Олена Зеленська відвідала Книжковий Арсенал

У виданні можна більше дізнатися про екранізації творів письменника: їх особливості та місце в кінематографічній історії.

Власнодрук створено командою Довженко-Центру спільно з київським бюро «Буця».

Також по закінченню Книжкового Арсеналу відбудуться покази звукових екранізацій творчості Михайла Коцюбинського – «Тіні забутих предків» (1964) та «Подарунок на іменини» (1991). Обидва фільми будуть представлені кінознавцями Довженко-центру.

У межах фестивалю Музейна крамниця Довженко-центру на своєму стенді представить добірку українського власнодруку - поетичні збірки, комікси, шаржі, журнали про українське мистецьке поле, артбуки, видання про політику, кіно і навіть п’єсу.

Як повідомлялося, на Книжковому арсеналі відбулася репрем’єра німого фільму «Фата моргана» режисера Бориса Тягна в живому музичному супроводі гурту «Пиріг і Батіг».

У Києві розпочався ХІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал». Він триватиме з 30 травня до 2 червня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-