У Нідерландах представили фотовиставку «Сміливі нести світло»

У Нідерландах представили фотовиставку «Сміливі нести світло»

Фото
Укрінформ
У нідерландській Гаазі у галереї Hoogsteder museum foundation представили роботи українських фотографів в рамках виставки «Сміливі нести світло».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, у своїх роботах десять українських фотографів розповідають про роботу енергетиків, які попри небезпеку та обстріли не покидали своїх робочих місць, а також про життя українців під час масових відключень світла.

«Мені та багатьом моїм колегам вдалося задокументувати реальність. Важко повірити, що така війна взагалі можлива зараз у Європі, але я бачив це на власні очі й фотографував. Завдяки роботі моїх колег з України, з міжнародних ЗМІ світ бачить і знає, що відбувається в моїй країні», - сказав на відкритті фотожурналіст Сергій Коровайний, чиї роботи були представлені.

Посол України в Нідерландах Олександр Карасевич під час свого виступу зазначив, що фотовиставка показує відважних жінок і чоловіків, які роблять все можливе, щоб світло було в українських домівках.

«Ця виставка фактично пояснює та показує цю війну з іншого ракурсу. Тому що наша боротьба, вона йде не тільки на полі бою. Кожен українець по-своєму залучений до цієї боротьби. Наші енергетики надзвичайно сміливі. Вони відіграють вирішальну роль у збереженні світла в наших будинках, а також ведуть боротьбу за постачання електроенергії для наших підприємств. Ми пережили важку зиму завдяки нашим мужнім енергетикам. І, звісно, завдяки постійній і сильній підтримці наших партнерів. Нідерланди займають особливе місце і стоять з нами пліч-о-пліч у цій боротьбі», - сказав Карасевич.

У Нідерландах було представлено фотовиставку “Сміливі нести світло” / Фото: Ірина Драбок. Укрінформ

Своєю чергою виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук також презентував книгу з роботами українських фотографів «Сміливі нести світло» та розповів про виклики у найскладнішу зиму в Україні.

Читайте також: У Тернополі відкрили виставку пастелей художників з усієї України

«Ми створили цю книгу та цю виставку після першої хвилі відключень. Це почалося 10 жовтня 2022 року і закінчилося в кінці лютого 2023 року. І ми думали, що це була найгірша ситуація. Тож коли ми пережили зиму, коли ми це подолали, то ми вирішили, що нам потрібно запам’ятати це, зберегти наші спогади та досвід, збираючи фотографії, які багато талановитих фотографів зробили в цей період, з жовтня по лютий 2023 року. Гортаючи книгу, ви бачите чудові світлини, які насправді демонструють емоції, ви відчуваєте, як це бути без електрики», - сказав Сахарук.

Він підкреслив, що російські постійні атаки по енергетичних об’єктах продовжуються й Україна потребує підтримки партнерів щодо їх захисту.

Сахарук наголосив, що у боротьбі за світло доводиться платити дуже велику ціну – людські життя. Він також попросив усіх присутніх хвилиною мовчання вшанувати усіх загиблих.

Читайте також: У Парижі під час Олімпіади відкриється Український дім «Volia Space»

Як повідомляв Укрінформ, через російські обстріли Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-