На Тернопільщині відкрили виставку ляльок майстрині Людмили Павлової

На Тернопільщині відкрили виставку ляльок майстрині Людмили Павлової

Фото
Укрінформ
У Вишнівецькому палаці на Тернопільщині відбулося відкриття виставки ляльок у національних костюмах різних регіонів України, виготовлених з глини, паперу, кукурудзи і злаків майстрині Людмили Павлової.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На цій виставці представлені мої роботи, які я створювала протягом свого 25-річного творчого шляху. Виготовленню кожного мого виробу передувала тривала дослідницька робота. Я вивчала особливості національних костюмів кожного регіону України і відтворювала їх на своїх ляльках. Кожен елемент моїх робіт ретельно продуманий", - розповіла Павлова.

На Тернопільщині відкрили виставку ляльок майстрині Людмили Павлової / Фото: Юлія Томчишин, Укрінформ

Майстриня вже багато років виготовляє ляльки у етнічних костюмах різних регіонів України. Це як ляльки-мотанки, так і маленькі лялечки з пап'є-маше. Їх можна побачити на виставці.

Вагоме місце у доробку Павлової займають ляльки з пшениці, жита, кукурудзи. Вона вирощує рослини самостійно для своїх творінь.

"Я знайшла у Литві та Іспанії насіння жита і пшениці, які виростають заввишки близько 2 метрів. Саме такі рослини потрібні для моїх ляльок. Висіваю наприкінці вересня і навесні їх збираю ще до моменту дозрівання зерна. Також вирощую кукурудзу, овес, інші злаки", - додала Павлова.

Читайте також: Європейський центр спадщини профінансує три українські проєкти

На виставці можна побачити ляльки з глини, які вона створювала для проєкту "Кримськотатарські студії". Це композиція "Мідник", яку майстриня відтворила з давнього кримськотатарського фото, датованого 1910 роком, та "Продавець динь". Майстриня ретельно вивчала давні гравюри, акварелі, фото, щоб створити цей образ.

Виставка ляльок Людмили Павлової триватиме у Вишнівецькому палаці, що у селищі Вишнівець на Тернопільщині, протягом місяця.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі відкрили виставку пастелей художників з усієї України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-