Spotify видалив сторінки підсанкційних російських артистів

Spotify видалив сторінки підсанкційних російських артистів

Укрінформ
Музичний стримінговий сервіс Spotify видалив сторінки та пісні ряду російських виконавців, які підтримали повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомляє «Настоящее время», передає Укрінформ.

Серед виконавців, які були видалені із сторінок сервісу Spotify – Шаман (Ярослав Дронов), Чичеріна, Поліна Гагаріна, Григорій Лепс, Олег Газманов, гурт "Любе".

ЄС ввів санкції проти Гагаріної та Шамана на початку тижня. Обмеження проти Лепса Євросоюз запровадив у грудні 2022 року. Чичеріна, Газманов і лідер "Любе" Микола Расторгуєв потрапили під санкції ЄС у жовтні 2022 року.

Раніше в Spotify було зламано сторінки кількох російських співаків. У деяких артистів хакери поміняли аватарки, а в Шамана зникли всі пісні. У жовтні 2023 року хакери зламали акаунти Лепса, Газманова та деяких інших виконавців. У профілях музикантів було розміщено зображення львівського артиста Clonnex і напис Stop war in Ukraine.

Читайте також: Spotify оголосив про рекордні прибутки після скорочення штату

Spotify – найбільший у світі сервіс потокових трансляцій, що дозволяє прослуховувати музичні композиції, подкасти та аудіокниги. У квітні 2024 року на нього було підписано понад 600 млн осіб. У Росії сервіс офіційно було запущено у липні 2020 року.

Як повідомлялось, у квітні 2022 року через повномасштабне російське вторгнення в Україну Spotify припинив роботу в РФ, потім компанія ліквідувала російську юридичну особу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-