В Україні створили благодійну прикрасу «Скіфське золото» - збирають гроші на закупівлю РЕБів

В Україні створили благодійну прикрасу «Скіфське золото» - збирають гроші на закупівлю РЕБів

Фото, відео
Укрінформ
Український бренд Gunia Project у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики створили благодійну прикрасу «Скіфське золото», прибуток від якої буде спрямовано на закупівлю РЕБів для бригади НГУ «Азов».

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«GUNIA Project представляє прикрасу «Скіфське золото» — дизайн з фігурами олениці та грифа, натхнений культурними артефактами кочового народу. Прикраса створена у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики та Скарбницею Національного музею історії України. 100% прибутку від продажів буде спрямовано на закупівлю РЕБів для бригади НГУ «Азов» фондом BGV із загальною метою збору 1 000 000 грн», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ціль збору — забезпечити наших бійців доступом до сучасного радіоелектронного захисту.

Прототипом для силуету олениці став один з експонатів, а саме — ручка посудини у вигляді оленя, що датується 1 ст. н.е. Скіфи використовували фігурки тварин для декорування посуду та вірили в їхню захисну силу.

«Вважали, що олень уособлює земну складову життя, а птах — небесну. Золото мало особливе значення для скіфів, ним оздоблювали побутові та ритуальні предмети, зброю воїнів та збрую коней. Прикраси були пишними, і їх носили багато», - зазначають в міністерстві.

Читайте також: Україна продовжить співпрацювати з Нідерландами для повернення культурних цінностей

Як повідомлялося, у Скарбниці Національного музею історії України 5 липня розпочне роботу виставковий проєкт «Скарби Криму. Повернення».

Фото: скріншот із відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-