У Раді Європи відбувся показ українського документального фільму «Люди зі сталі»

У Раді Європи відбувся показ українського документального фільму «Люди зі сталі»

Фото
Укрінформ
У Раді Європи в Страсбурзі відбувся показ документального фільму "Люди зі сталі", режисером та продюсером якого є Сергій Фоменко, український музикант та художник.

Це вже четвертий показ документальних стрічок про російсько-українську війну в Раді Європи, метою якого є привернути увагу міжнародної спільноти до порушення РФ прав людини, передає кореспондент Укрінформу.

«У той час коли в Раді Європи говорять про абсолютну заборону катувань, свідчення наших захисників про те, в яких умовах вони перебували в полоні, яких тортур зазнавали, як поводяться росіяни на нашій землі - це те, що вражає тутешніх політиків найбільше», - розповідає Павло Пушкар, президент асоціації «MICT France – Ukraine», яка організувала показ.

Показ "Людей зі сталі" в Раді Європи / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

За його словами, навіть людям, які щодня працюють зі справами порушень прав людини у Європейському суді та в інших інституціях, важко осягнути таку найгіршу форму відсутності людяності у поведінці ворога, про яку свідчать українці.

Одне з таких свідчень перед показом зробила колишня медикиня Азовсталі Алла Березницька, яка пройшла полон зі своїм чоловіком, медичним офіцером: «Ми спали на підлогах, з мишами, не мали води, їли з мисок після собак, з нас знущались морально та фізично. Росія не дотримується жодних Женевських конвенцій. Я дуже прошу вплинути, почути нас, примусити їх бодай перестати катувати українців».

Читайте також: У Берліні відкривається виставка фрагментів російської зброї у війні проти України

Демонстрація фільму «Люди зі сталі» є частиною проєкту #ЯСвідчу, організованого у співпраці з Асоціацією українських кінематографістів та продюсерів "Watch Ukrainian" у співпраці з Асоціацією “Дивись українське!”, за підтримки Фонду "МХП-Громаді" та Президента Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Як повідомляв Укрінформ, у палаці Європи, у Страсбурзі, відкрили експозицію Postcards from Ukraine (Листівки з України). На ній задокументована шкода, завдана українській культурній спадщині російськими бомбардуваннями з початку повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-