У Києві проходить виставка «Закарпатська школа живопису»

У Києві проходить виставка «Закарпатська школа живопису»

Фото
Укрінформ
У Національному музеї «Київська картинна галерея» у межах музейного проєкту «Мистецькі школи України» експонують виставку «Закарпатська школа живопису».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За словами заступниці голови КМДА Ганни Старостенко, на виставці представлені більш як сто творів закарпатських митців різних поколінь, які охоплюють ціле століття: від класичних надбань до сучасних новацій, від 1920-х років ХХ ст. і до сьогодення. Для багатьох ця виставка стане першим знайомством з унікальною закарпатською художньою школою.

«Я вірю, що наступними кроками цієї виставкової програми буде знайомство з мистецькими осередками Львівщини, Одещини, Харківщини, Київщини та Криму», – зауважила Старостенко.

Понад сто творів закарпатських митців дають уявлення про феноменальне явище в українському мистецтві – «Закарпатський Барбізон».

У Києві проходить виставка «Закарпатська школа живопису» / Фото: kyivcity.gov.ua

На виставці представлені роботи засновників закарпатської школи живопису, представників старшого, середнього і молодшого поколінь. Окрема експозиція присвячена митцям, творчість яких стала яскравим прикладом нонконформістських тенденцій у закарпатському живописі.

Відвідати експозицію можна до 21 серпня в Національному музеї «Київська картинна галерея» на вулиці Терещенківській, 9 з 11:00 до 18:00 (крім понеділка та четверга), з 11:00 до 19:00 у вівторок.

Читайте також: У Бодрумі відбулася виставка робіт українських художників з Туреччини та інших країн

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 5 липня відкривається виставка «Український авангард. Еволюція. Поповнення колекції 2.0».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-