У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку

У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку

Фото
Укрінформ
У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка «Духовна міць народу», на якій представлено близько 150 експонатів з церковної та світської історії України.

Виставка презентована до Дня хрещення Київської Русі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Експозиція в такому вигляді представлена вперше. Виставка дуже цікава своїми експонатами, які зберігались в музейних фондах. У залі розміщені понад 40 ікон XVII – початку XX століть, а також литі ікони і хрести XVI – XIX століть, церковні речі, що використовуються для проведення обрядів”, - розповіла заступниця директора музею Вікторія Водоп’ян.

На іконах зображені, зокрема, Свята Трійця, образи Пресвятої Богородиці, Покров Пресвятої Богородиці, сцени Різдва Христового, Хрещення Господня, Стрітення Господня. За словами музейників, більшість ікон виконана в традиційному стилі, в деяких зустрічаються зображення з елементами українського народного живопису.

Також на виставці представлено "Кобзар" Тараса Шевченка, виданий у 1840 році, книга Василя Стуса "Вибране" та “Маруся Чурай” Ліни Костенко.

Серед експонатів також рушник 1915 року з українською вишивкою – генетичним кодом нації, український народний музичний інструмент – бандура.

У Запоріжжі до Дня хрещення Київської Русі представили унікальну виставку / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: На виставці в Латвії зібрали 3D-моделі найвідоміших архітектурних пам’яток України

Виставка працюватиме протягом двох місяців, відвідати її можна в четвер, п’ятницю, суботу з 9-00 до 15-00.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному музеї декоративного мистецтва України відкрилася виставка «Золоте перевесло мистецької династії Саєнків».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-