У Київській Лаврі презентували мистецький проєкт «Молитва за Україну»

У Київській Лаврі презентували мистецький проєкт «Молитва за Україну»

Фото
Укрінформ
У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» відбулася презентація мистецького проєкту народного художника України Володимира Козюка «Молитва за Україну».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні кожен художник прагне відобразити свою емоцію наклавши її на тематику війни. Навіть у нашому спілкуванні з’явився термін «мистецтво війни». Дуже хочеться, щоб з часом він змінився на інший термін, на термін «мистецтво перемоги». Адже історія свідчить про те, що війни закінчуються, і обов’язково переможці привносять в світ нові, в тому числі і творчі, в тому числі і мистецькі рішення, які збагачують наш світ новими геніальними роботами», - сказав під час презентації т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Проєкт "Молитва за Україну" розповідає про всі ті звірства і злодіяння, що їх чинить сьогодні Росія та через образ Божої матері показує страждання українців та щоденні знищення наших домівок. «Я хотів би подякувати в першу чергу автору, який створює шедеври. Я хотів би подякувати всім, хто підтримує зусилля по створенню цих шедеврів. Я хотів би подякувати усім, хто допомагає реалізовувати такі проєкти», - сказав генеральний директор Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Максим Остапенко.

Проєкт створений 23 митцями з 12 міст України. Митці, які працювали над цим проєктом, продовжують творити в умовах постійних нападів з боку російських агресорів.

Читайте також: У Києві презентували виставку «100 картин дітей незламної України»

У Лаврі презентували мистецький проєкт народного художника Володимира Козюка «Молитва за Україну». Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Мета цього проєкту – показати проблематику та історію України через образ «Української мадонни», оточеної найважливішими історичними та мистецькими артефактами регіонів, які вона представляє. Цей проєкт розкриває не тільки явлення Божої матері, але й звичайних українських жінок-матерів, які попри всі негаразди вірять у Бога, перемогу та націю.

Читайте також: У Варшаві відкрили виставку про війну в Україні

Проєкт є частиною мистецької течії «Мистецтво через усвідомлення - Art through the awareness».

Виставка триватиме до 25 серпня 2024 року.

Як повідомлялося, у Києві поблизу метро «Контрактова площа» відбулося відкриття вуличної виставки «Мововбивство – складова рашизму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-