У межах проєкту «Вільні читають українською!» зібрали вже близько 20 тисяч книжок

У межах проєкту «Вільні читають українською!» зібрали вже близько 20 тисяч книжок

Укрінформ
У межах проєкту “Вільні читають українською!” для наповнення бібліотек, бібліотечних куточків та книжкових полиць зібрано вже близько 20 тисяч книжок.

Про це повідомляє пресслужба уповноваженого із захисту державної мови, передає Укрінформ.

“До збору книг, ініційованого мною до 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, долучилися вже більше сотні установ та організацій з усієї України. Це - комунальні бібліотеки, наукові установи, заклади середньої та вищої освіти, студентські парламенти, органи місцевої влади, громадські організації тощо”, - сказав уповноважений Тарас Кремінь.

За його словами, найбільше книжок передано до Херсонської (понад 8 тисяч) та Миколаївської областей (майже 5 тисяч). Серед них є і підручники, і наукова та художня література.

«Завдяки тому, що проєкт не скидає обертів, ми максимально швидко відновлюємо книжкові фонди у бібліотеках, які найбільше постраждали від російських обстрілів», - додав Кремінь.

Читайте також: Азербайджан виділив кошти на ремонт укриття Національної бібліотеки України для дітей

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, з метою поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків, формування книжкових поличок в укриттях у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях було започатковано Всеукраїнський проєкт збору книжок "Вільні читають українською!"

Акція безстрокова. У проєкті можна взяти участь, зареєструвавшись за посиланням.

Як повідомлялося, у Київському національному університеті будівництва і архітектури відбулася передача європейської наукової та навчальної літератури українським закладам вищої освіти в рамках акції «Українській молоді – європейську книгу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-