Українські артисти дали концерт для поранених і лікарів Інституту травматології та ортопедії

Українські артисти дали концерт для поранених і лікарів Інституту травматології та ортопедії

Фото
Укрінформ
В Інституті травматології та ортопедії НАМН України відбувся концерт «Музика, яка рятує» для лікарів та поранених військових.

Захід організований командою національної програми «Врятуй кінцівку», повідомляє Укрінформ.

«Концерт став подарунком до Дня медика від команди та зіркових амбасадорів національної програми «Врятуй кінцівку», яка покликана зменшити інвалідизацію військових, бореться за збереження кінцівок військових від ампутацій та фінансує операції з порятунку кінцівок. Слоган програми «Не ампутуй – врятуй», – розповіли організатори.

У концерті взяли участь фронтмен гурту СКАЙ Олег Собчук, народна артистка України Ольга Чубарева, а також Марта Адамчук, Діма Лібра, Алекс Пікман, Дарʼя Мінєєва, Василь Логай.

На концерті побували понад 200 лікарів Інституту ортопедії і травматології та десятки військових, в тому числі й резиденти «Врятуй кінцівку», лікуванням яких опікується програма. Загалом за 20 місяців у межах програми профінансовано понад 1350 операцій на кінцівках.

Українські артисти дали концерт для поранених і лікарів Інституту травматології та ортопедії / Фото надані організаторами

Програма «Врятуй кінцівку» продовжує приймати заявки на лікування, пов'язаного з травмами кінцівок унаслідок бойових дій. Щоб стати резидентом програми, необхідно заповнити анкету на сайті фонду «Здоровʼя українського народу», який впроваджує програму.

Читайте також: Україна і НАТО створять п'ять реабілітаційних центрів для військових - Умєров

Як повідомляв Укрінформ, раніше команда програми «Врятуй кінцівку» випустила посібник «Дороговказ пораненого» – структуровану, покрокову інструкцію, що містить порядок дій військових у разі отримання поранень, направлених на зменшення ускладнень від травм, рятування кінцівок та зменшення вірогідності ампутації, і головне – збереження життя.

Національна програма «Врятуй кінцівку» Міжнародного благодійного фонду «Здоров'я українського народу» є найбільшою в країні програмою, після НСЗУ, що надає допомогу постраждалим внаслідок війни у понад 20 містах України та фінансує коштовні операції з порятунку кінцівок, які не покриває держава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-