МКІП закликає керівника Римської опери скасувати виступи російської співачки Нетребко

МКІП закликає керівника Римської опери скасувати виступи російської співачки Нетребко

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України закликає мера Рима та керівника Римського оперного театру скасувати виступи російської оперної співачки Анни Нетребко у Римській опері.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у МКІП.

«Голос пропаганди» не має звучати у світі. Вважаємо недопустимою будь-яку співпрацю з носіями ворожих наративів, серед яких «почесне» місце займають російські діячі культури», – заявили у відомстві.

У МКІП нагадали, що Росія використовує мистецтво як метод виправдання своїх численних воєнних злочинів, серед яких – убивства цивільних українців, масовані й цілеспрямовані удари по житлових будинках, об’єктах інфраструктури, закладах і пам’ятках культури.

У міністерстві наголошують: представникам культури країни-агресора не місце на провідних світових сценах. Намагання ж сприяти Росії в поширенні її імперських наративів є «спробою нівелювати жахіття війни, легітимізуючи російські злочини в Україні».

У відомстві підкреслили, що Україна високо цінує підтримку, яку з перший днів повномасштабної війни надає їй Італія на рівні держави, місцевої влади та кожного громадянина.

«Ми впевнені, що заплановані виступи російської співачки є прикрою помилкою», – зазначили у МКІП.

Читайте також: У Польщі скасували концерт популярного гурту, який виступав у Москві

Як констатували в міністерстві, Анна Нетребко публічно підтримує режим Володимира Путіна й анексію Криму, тож є носієм російської імперської ідеології та співучасницею злочинів Росії.

«Світова спільнота не може допустити того, щоб російська пропаганда поширювала свій вплив на громадян цивілізованого суспільства, яке не толерує будь-які прояви агресії», – вважають у відомстві.

Як повідомлялося, Нетребко свого часу була довіреною особою на виборах Путіна, у 2014 році підтримала окупацію Криму, приїздила в окупований Донецьк і тримала прапор так званої «Новоросії». Має російське та австрійське громадянство, живе у Відні.

Читайте також: У Швейцарії скасували концерт російської оперної співачки Нетребко

Указом від 7 січня 2023 року Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про персональні санкції стосовно російських артистів, серед яких – Нетребко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-