Картину Клода Моне з серії «Водяні лілії» вперше виставлять на аукціоні у Гонконгу

Картину Клода Моне з серії «Водяні лілії» вперше виставлять на аукціоні у Гонконгу

Укрінформ
У новій штаб-квартирі аукціонного дому Christie’s у Гонконгу 26 вересня на торги виставлять картину французького художника Клода Моне з серії «Водяні лілії», вартість роботи оцінюють від 25 до 35 мільйонів доларів.

Про це повідомляє The Art Newspaper, передає Укрінформ.

Ця картина, написана 125 років тому, вперше буде виставлена на торги. Це одна із перших робіт митця на тему, яка згодом стала центральною у його творчості. Полотно тривалий час перебувало у власності родини Моне, перш ніж потрапити до приватної колекції.

За оцінкою експертів, вартість картини становить від 200 до 280 мільйонів гонконгських доларів (від 25 до 35 мільйонів доларів США).

«Це одна із небагатьох рідкісних робіт з новаторської першої серії «Водяних лілій» Моне, яка все ще перебуває у приватній колекції, решта – у музеях по всьому світу, тож ця картина є справжнім скарбом», – сказав заступник голови та керівник відділу мистецтва ХХ-ХХІ століть у Christie’s Азіатсько-Тихоокеанського регіону Крістіан Албу.

Чотири з восьми картин із цієї серії належать Музею Мармоттан-Моне у Парижі, Музею мистецтв округу Лос-Анджелес, Музею мистецтв міста Каґосіми та Національній галереї сучасного мистецтва у Римі.

Читайте також: Картину Тиціана, знайдену на автобусній зупинці, продали на аукціоні за £17,5 мільйона

Аукціонний дім Christie’s відкриє для публіки свій новий регіональний офіс у Гонконгу 20 вересня. Нові приміщення, які займатимуть 6-9 поверхи хмарочосу The Henderson, були спроєктовані британським архітектурним бюро Zaha Hadid Architects. У них можна буде проводити різноманітні події - від виставок до приватних продажів і освітніх програм.

Як повідомляв Укрінформ, у травні в Іспанії виявили викрадену картину Френсіса Бекона вартістю €5 мільйонів.

Фото: Courtesy Christie's Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-