У Львові відкрили музей українського художника Володимира Патика

У Львові відкрили музей українського художника Володимира Патика

Фото
Укрінформ
У Львові відкрили музей українського художника, лауреата Шевченківської премії Володимира Патика.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я б хотів, щоб цей музей був живим. Музеєм не тільки картин, а й часу, в якому жив великий художник, світу людей, життя яких він відтворив, розказаних ним історій міста, Карпат, України», - зазначив на відкритті начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Відвідувачі мали змогу побачити інтерактивну експозицію, яка транслювалася на стіни зали. Відбулася також презентація короткометражних сюжетів про життя і творчість Патика.

У музеї зберігатиметься понад 100 графічних творів, ескізів, архівів та особистих речей Володимира Патика, які передала дружина митця Романна Патик. На відкритті вона подякувала владі Львівщини за надання приміщення, а також директору Історико-краєзнавчого музею Ігорю Тимцю, куратору побудови експозиції Павлу Гудімову, голові фундації ім. Володимира Патика Марті Пиріг і друзям художника, які надавали свої твори для аукціону.

У Львові запрацював музей легендарного українського художника Володимира Патика / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: У Запорізькому краєзнавчому музеї відкрилася виставка прапорів

«Володимир Патик – легендарний український художник, чиє ім'я назавжди вписане в історію українського мистецтва. Він був справжньою гордістю Львова. Митець навіть у складні часи радянського тоталітарного режиму зумів сформувати новий стиль в українському малярстві. Відкриття цього музею – важлива подія для культури та історії Львівщини і України», - зазначили у Львівській ОВА.

Володимир Патик (1926-2016) – живописець, пейзажист, майстер натюрморту, заслужений художник України, народний художник України, лауреат Шевченківської премії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-