У Києві відкрилася виставка «Війна: зворотна перспектива»

У Києві відкрилася виставка «Війна: зворотна перспектива»

Фото
Укрінформ
У головному корпусі Музею війни відкрився виставковий проєкт «Війна: зворотна перспектива», який триватиме до кінця року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

На відкритті виставки заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко зауважив, що твори мистецтва, які зʼявляються під час війни, мають особливу цінність, адже після перемоги вони будуть ілюструвати шлях, який подолали українці у ці непрості часи.

«Війна: зворотна перспектива»: у Музеї війни відбулось відкриття виставкового проєкту / Фото: МКІП

«Музей Другої світової війни за останні роки став мега-сучасним місцем, де постійно відкриваються нові експозиції, а керівництво та працівники шукають нові підходи та практики, відкривають нові простори. Це місце обʼєднує людей в памʼять про історію, але також із поглядом в наше успішне та незалежне майбутнє», – зазначив він.

У новій експозиції представлені зразки мистецтва, що охоплюють періоди Другої світової війни та російсько-української війни.

Куратори відібрали твори, які, попри різну образність і концепції, спільно відображають найтрагічніші періоди української історії.

Проєкт демонструє роботи 40 сучасних митців із різних Києва, Одеси, Дніпра, Луцька, Івано-Франківська, а також 39 художників, чиї твори зберігаються у фондовій колекції музею. Загалом виставка налічує понад 150 артефактів, розміщених всередині постаменту скульптури «Батьківщина-мати».

Серед учасників виставки - Олександр Ройтбурд, Георгій Сенченко, Арсен Савадов, Антон Логов, Роман Мінін, Назар Білик, Альбіна Ялоза, Рустем Скибін та інші майстри, які завдяки своїй творчості осмислюють сьогодення.

Читайте також: У Києві відкривається виставка «Еволюція покоління: відвертість та перспектива»

Окрім того, проєкт доповнюють роботи українських художників періоду Другої світової війни, що показують її повсякдення та наслідки.

Як зазначили в МКІП, виставка триватиме до кінця року, а упродовж роботи проєкту відбуватимуться тематичні екскурсії, лекції, воркшопи, дискусії, презентації, покази фільмів та літературні читання.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві до Дня Незалежності відкрилася виставка робіт відомих українських митців, експозиція складається з понад 300 творів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-