У США виставлять на продаж картину після угоди між музеєм та нащадками її власників

У США виставлять на продаж картину після угоди між музеєм та нащадками її власників

Укрінформ
На аукціоні Christie's у Нью-Йорку (США) буде виставлена картина німецького художника епохи Відродження Лукаса Кранаха Старшого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що музей Allentown Art Museum у місті Аллентаун у штаті Пенсільванія відмовляється від цінної картини 16-го століття під назвою «Портрет Георг Бородатий, герцог Саксонський» німецького художника Лукаса Кранаха Старшого для досягнення мирової угоди з нащадками німецької єврейської пари Генрі й Герти Бромберг, які втекли від нацистів у Німеччині у 1938 році перед Другою світовою війною і були вимушені продати твір.

У рамках угоди ця картина олією, датована приблизно 1534 роком, буде продана на аукціоні Christie’s у Нью-Йорку в січні 2025 року.

Виручені кошти мають розділити між музеєм і спадкоємцями Бромберг.

Сам пан Бромберг, суддя магістратського суду в Гамбурзі, успадкував портрет та інші роботи з колекції свого батька.

Проте він і його дружина розпродали твори мистецтва, покинувши Європу, спочатку подорожуючи до Швейцарії, потім до Франції, а потім відпливши до Сполучених Штатів у 1939 році.

Зрештою вони оселилися в Пенсільванії, неподалік від Аллентауна.

Читайте також: Картину Тиціана, знайдену на автобусній зупинці, продали на аукціоні за £17,5 мільйона

Твір Кранаха та інші роботи були продані галереї в Парижі, а музей Allentown Art Museum пізніше придбав картину в нью-йоркській галереї вже у 1961 році.

Як повідомляв Укрінформ, у новій штаб-квартирі аукціонного дому Christie’s у Гонконгу 26 вересня на торги виставлять картину французького художника Клода Моне з серії «Водяні лілії», вартість роботи оцінюють від 25 до 35 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-