Карандєєв зустрівся з представниками фундації AI For Good - про що говорили

Карандєєв зустрівся з представниками фундації AI For Good - про що говорили

Фото
Укрінформ
На зустрічі з представниками фундації AI For Good т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв обговорив адвокацію за кордоном питання знищення Росією української культурної та історичної пам’яті

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства культури та інформаційної політики.

У ході зустрічі Карандєєв ознайомився з діяльністю фундації та обговорив із її представниками шляхи співпраці у сфері збереження свідчень українців про війну, а також можливість адвокації за кордоном питання знищення Росією української культурної та історичної пам’яті. Також ішлося про необхідність максимально широкого розголосу у світі інформації про злочини, вчинені РФ в Україні.

«Вкрай важливо зберегти спогади та свідчення свідків війни для наступних поколінь, аби запобігти її повторенню у майбутньому», – наголосив очільник МКІП.

У зустрічі взяли участь Анастасія Федик, головна економістка AI For Good, та Олена Кук, директорка з контенту та комунікації українського представництва фундації.

Фундація AI For Good – це некомерційна організація, яка за допомогою цифровізації та новітніх технологій втілює в життя соціальні проєкти.

Серед її ініціатив – онлайн платформа «Свідок», яка зібрала вже понад 2 тисячі анонімних свідчень про війну. Сотню з них, що мають кваліфікацію воєнних злочинів, передано до Офісу генерального прокурора та долучено до досудових розслідувань.

Читайте також: Ростислав Карандєєв, т.в.о. міністра культури та інформаційної політики

Також AI For Good влаштовує міжнародні виставки на основі свідчень. Вже шість таких заходів відбулись у різних містах США. Щодня сотні іноземців заходять на платформу, аби ознайомитися з персональними історіями українців, а іноземні журналісти використовують історії із сайту у своїх матеріалах.

Ще одним проєктом фундації є цифрова платформа «Ми – Сила». Ресурс допомагає знайти актуальні місця продажу продуктів, ліків, розташування укриттів, пунктів незламності тощо. У Києві, Сумах, Харкові, Одесі та Миколаєві відкрито освітньо-навчальні центри для дітей.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-