Збереження традицій виноробства: МКІП та Укрвинпром підписали меморандум

Збереження традицій виноробства: МКІП та Укрвинпром підписали меморандум

Фото
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики та Укрвинпром підписали меморандум про співпрацю щодо збереження, забезпечення розвитку виноградарства та виноробства України як культурної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

«Сторони меморандуму мають спільну мету – досліджувати, розвивати та захищати культурну спадщину виноробства, організовувати освітні заходи та міжнародні культурні обміни, а також просувати українське вино на світовій арені», - ідеться у повідомленні.

За словами тимчасового виконувача обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва, «МКІП надзвичайно зацікавлене у збереженні самобутніх українських традицій. Україна має здобутки щодо виготовлення виноградного вина. Його наявність в європейських колекціях свідчить про якість роботи українських виноробних підприємств та високого рівня культури виноробства у нашій країні. Проте наші інтереси ширші й ми ставимо мету дослідити історію винної культури в Україні».

«Крім того, ми прагнемо глибше дослідити та розглянути як елемент нематеріальної культурної спадщини традицію виготовлення й культуру споживання малинового вина, що пов’язано з козацькою добою в нашій історії», – зазначив Карандєєв.

Читайте також: Рада вдосконалює законодавство у галузях виноградарства та виноробства

Він також підкреслив важливість діяльності Укрвинпрому в контексті культурної дипломатії. Адже організація є офіційним партнером Фонду культури та цивілізації вина, що діє від імені Cité du Vin (Франція) щодо забезпечення розвитку культурної спадщини виноградарства та виноробства України. Вона знайомить світ з українськими традиціями та поширює знання про українське культурне надбання.

МКІП та «Укрвинпром» об’єднали зусилля для збереження традицій українського виноробства / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

«Винна дипломатія – невідʼємна частина культурної дипломатії. Я впевнений, що ми продовжимо популяризувати українське вино та вийдемо на новий рівень в українському виноробстві попри складні умови», – підкреслив генеральний директор Укрвинпрому Володимир Кучеренко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні розпочався відбір офіційних вин-амбасадорів для найбільшого світового центру культурної винної спадщини La Cité du Vin у французькому місті Бордо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-