МКІП розробляє план, який передбачає соціалізацію ветеранів через культуру

МКІП розробляє план, який передбачає соціалізацію ветеранів через культуру

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики розробляє План заходів реабілітації українських захисників та членів їхніх сімей, який передбачає соціалізацію ветеранів через культуру, меморіалізацію війни та співпрацю з реабілітаційними центрами.

Про це повідомив виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв на форумі «Шана та Повага. Спадок Відваги 2024», передає Укрінформ із посиланням на МКІП.

Карандєєв поінформував, що згаданий план містить також заходи реабілітації родин полеглих воїнів.

«Ми повинні розробити й упровадити нові стандарти і форми державної політики. Не для ветерана, а разом з ветеранами. Планом заходів також передбачено професійне перенавчання ветеранів, тож він є дієвим інструментом соціалізації і в тому числі реабілітації», – заявив очільник МКІП.

За його словами, ветеран – це людина, яка не лише потребує уваги, а й готова сама реалізовувати свої творчі ідеї, тому в напрямах пріоритетної діяльності Українського культурного фонду будуть передбачені видатки на підтримку творчих проєктів ветеранського середовища.

Карандєєв констатував, що мистецтво війни сьогодні має два напрями: для військових та про них.

Читайте також: Сучасні центри реабілітації для військових і ветеранів відкриють в усіх регіонах - Шмигаль

«У задумах міністерства є створення відповідного реєстру – Фонду творів, присвячених російсько-українській війні. Це той інтелектуальний ресурс, який є дуже важливим», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області благодійники збудували перше інклюзивне містечко для ветеранів.

Фото Антоніни Вишневської / МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-