Сучасні центри реабілітації для військових і ветеранів відкриють в усіх регіонах - Шмигаль

Сучасні центри реабілітації для військових і ветеранів відкриють в усіх регіонах - Шмигаль

Укрінформ
Уряд планує відкрити в усіх регіонах України сучасні центри реабілітації для військовослужбовців та ветеранів на кшталт того, що працює в Бородянці на Київщині.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Шмигаль заявив під час VII Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Ветерани. Єдність".

"Наш обов'язок - допомогти захисникам і захисницям відновитися фізично і психологічно. Ставимо амбітну мету - відкрити в усіх регіонах сучасні центри реабілітації для військовослужбовців і ветеранів на зразок того, який працює у Бородянці на Київщині", - зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що нині в Україні діє послуга з психологічної допомоги для ветеранів та членів їхніх сімей. Водночас, за його словами, ветерани отримують відшкодування за планову стоматологічну допомогу.

"Розширена програма зубопротезування. Захисники можуть розраховувати на встановлення якісних протезів та їх обслуговування за державний кошт", - наголосив Прем'єр.

Окрім цього, він нагадав, що держава збільшує замовлення на навчання у вишах реабілітологів та психологів, які будуть працювати з військовослужбовцями.

Читайте також: Клименко на ветеранському форумі: Мало побудувати реабілітаційні центри - їх треба оснастити

"Окрема увага інклюзивному та безбар'єрному середовищу. Дякую першій леді України Олені Зеленській за все, що зроблено в цьому напрямку. Зокрема, ухвалена відповідна Національна стратегія. Наразі напрацьовується план заходів на наступні два роки. Я переконаний, ми будемо дуже активно і ефективно втілювати ці заходи", - додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні понад 100 медиків пройшли короткострокові курси з протезування.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-