Проєкт «Українська книжкова поличка» охопив уже 50 країн

Проєкт «Українська книжкова поличка» охопив уже 50 країн

Фото
Укрінформ
Проєкт "Українська книжкова поличка", який реалізовують під патронатом дружини Президента Олени Зеленської, охопив вже 50 країн.

Про це Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема 1 вересня "Українська книжкова поличка", чергова з понад двохсот у всьому світі, відкрилася в Республіканській дитячій бібліотеці Азербайджану в Баку.

"Годі собі й уявити більш символічну дату для відкриття, аніж День знань. Бо ж мова про знання, які змалку визначають світогляд людини: про свою землю, свою культуру, свою ідентичність. І мати доступ до них рідною мовою – невід’ємне право кожної української дитини, хоч би де вона жила", - зазначила Зеленська.

Читайте також: У Канаді з’явилася третя Українська книжкова поличка

Як повідомила перша леді України, раніше проєкт "Українська книжкова поличка" поповнився ще двома адресами.

Поличка відкрилася в найбільшій книгозбірні Канади – Публічній бібліотеці Торонто, куди передали книги для дорослих і дітей. Також така поличка з'явилася у Центральній науковій бібліотеці латвійського міста Лієпая. Це вже п’ята книжкова поличка в Латвії, підкреслила дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Посольство України в Латвії передало до Центральної наукової бібліотеки міста Лієпая літературу українською, латиською та англійською мовами, з яких була організована окрема Українська книжкова поличка.

Фото: Олена Зеленська / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-