Британський рок-гурт Placebo скасував виступ на фестивалі, який спонсорує «Яндекс»

Британський рок-гурт Placebo скасував виступ на фестивалі, який спонсорує «Яндекс»

Укрінформ
Британський рок-гурт Placebo 3 вересня повідомив, що запланований на 8 вересня виступ на фестивалі Yandex Park Live у Казахстані скасовано через «переконливі непрямі причини, не пов'язані з професіоналізмом організаторів».

Про це повідомляє Radio Liberty, передає Укрінформ.

Гурт додав, що його виступ на схожому заході, спонсором якого є російський технологічний гігант «Яндекс», у Грузії 12 вересня також скасовано.

«Ми приносимо щирі вибачення всім нашим шанувальникам у Казахстані та Грузії за те, що скасували концерт на такому пізньому етапі. Ми також приносимо щирі вибачення тим з вас, хто планував приїхати здалеку», - йдеться у повідомленні гурту.

Скасування концертів у найбільшому місті Казахстану Алмати та столиці Грузії Тбілісі відбулося на тлі критики щодо причетності «Яндекса» до цих подій.

Музичний фестиваль Park Live проходив у Москві щорічно з 2013 по 2019 рік. З того часу компанія «Яндекс», яка управляє популярною російською пошуковою системою «Яндекс Пошук», є головним спонсором заходу.

За час проведення фестивалю в Москві на ньому виступили такі рок-гурти, як Gorillaz, Massive Attack, Red Hot Chili Peppers, The Killers та багато інших. Цей фестиваль паралельно проходив і у Києві.

У 2020 та 2021 роках фестиваль не проводили через коронавірус, а у 2022 році - через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: Легендарний рок-гурт Oasis спростував чутки про виступ на фестивалі у Гластонбері

У липні британський рок-гурт Editors оголосив про своє рішення відмовитися від участі в музичному фестивалі Park Live в Алмати, заявивши, що ухвалив це рішення після того, як «отримав інформацію про спонсора заходу».

Як повідомляв Укрінформ, у липні у Вільнюсі скасували запланований концерт американського співака Олівера Трі, який не відмовився від участі у фестивалі, спонсором якого виступила російська компанія "Яндекс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-