Привертати увагу до нематеріальної культурної спадщини треба через цифрові технології - МКІП

Привертати увагу до нематеріальної культурної спадщини треба через цифрові технології - МКІП

Укрінформ
Необхідно використовувати цифрові технології для більшого привернення уваги до нематеріальної культурної спадщини.

Про це сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анастасія Бондар під час форуму "Жива спадщина України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми використали інтерактивність в реєстрі музейної спадщини. Поки цей реєстр наповнюється, а ми розуміємо, що цей процес буде дуже не швидкий, бо йдеться про 12 мільйонів предметів музейного фонду в нашій країні. Ми заразом попросили і музейників долучитися до того, щоб створювати вікторини, заохочувати людей на порталі вже зараз щось цікавеньке дізнаватися. Найбільше, що люди запам'ятовують, - це враження. І ми повинні використовувати зараз ці враження через технології для того, щоб більше привертати уваги до нематеріальної спадщини", - зазначила Бондар.

Вона підкреслила, що проблема усіх реєстрів в тому, що вони були у паперовій формі і були недоступними для людей. За її словами, цифрова трансформація - це про доступність і прозорість процесів у країні.

"Метою всієї цифрової трансформації є створення найзручнішої держави.Ось ця зручність абсолютно в усьому. Зручність у тому, як люди можуть мати доступ до інформації з будь-якої точки світу. Зручність у тому, як вчителі можуть використовувати будь-яку інформацію з нашого посібника. Зручність у тому, як діти за кордоном можуть мати ось цей доступ до інтерактиву", - додала заступниця міністра.

Читайте також: У проєкті «Викрадене мистецтво…» відтворили картину, яку росіяни вивезли з Херсона

Форум "Жива спадщина України" проводиться у межах фестивалю "Жива культура — живий світ". Це перший в Україні форум нематеріальної культурної спадщини на національному рівні, покликаний залучити всі партнерські організації для напрацювання спільних рішень та обговорення питань, пов’язаних з реалізацією політики з охорони НКС.

Як повідомлялося, до Державного реєстру нерухомих пам’яток України (єПам’ятка) вже було внесено дані щодо 105 532 об'єктів культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-