У Кропивницькому читали п'єсу про життя в окупації на Херсонщині

У Кропивницькому читали п'єсу про життя в окупації на Херсонщині

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому в Музеї мистецтв в рамках XXVI Міжнародного театрального фестивалю ''Мельпомена Таврії" відбулися читання п'єси ''Молочайник'' сучасної української драматургині Оксани Гриценко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Кропивницькому читали п'єсу про життя в окупації на Херсонщині / Фото: Мирослава Липа, Укрінформ

П'єсу читали актори - учасники творчого об'єднання "Кропива", для яких захід став першим публічним проєктом.

"Першим публічним проєктом ''Кропиви'' стає читання п'єси ''Молочайник'' відомої сучасної української драматургині Оксани Гриценко. Особливо цінним для нас стає і те, що захід відбудеться в рамках XXVI Міжнародного театрального фестивалю ''Мельпомена Таврії'', - повідомили учасники об'єднання "Кропива".

Читайте також: Донецький театр презентував виставу про долю української родини на тлі подій 2014 року

Авторка п'єси не була присутньою на читанні, але, як повідомив співзасновник творчого об'єднання - В'ячеслав Вандрашек, вона мала змогу долучитися до перегляду онлайн, як і всі охочі. Також він розповів про створення творчого об'єднання "Кропива".

"Сьогодні ми вважаємо офіційною датою народження нашого творчого об'єднання "Кропива". Неординарність події в тому, що всі звикли до класичного театру, до сучасного театру. Ми, об'єднання "Кропива", - про незалежний альтернативний театр", - сказав Вандрашек.

П'єсу у жанрі трагікомедії читали Дар'я Скрипник, Олена Синявська, Елізабет Давідян, Надія Мартовська, Наталія Шевченко. Вони розповіли про події в тимчасово окупованому Росією селі на Херсонщині - Кавунівці, через образи жіночих персонажів, які живуть там.

Оксана Гриценко – драматургиня, сценаристка та журналістка. Співзасновниця Театру Драматургів. Народилася на півдні Херсонщини у 1981 році. Закінчила Національний університет "Києво-Могилянська академія" за спеціальностями політологія та журналістика. Працювала в журналістиці, переважно англомовній. П’єси почала писати у 2019 році. Живе в Києві.

Читайте також: У Театрі Ветеранів стартує перший день навчань із драматургії

Як повідомляв Укрінформ, XXVI Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії" проходить з 7 по 14 вересня у Херсоні та Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-