Віцепрем’єрка Канади стурбована показом пропагандистської стрічки на фестивалі в Торонто

Віцепрем’єрка Канади стурбована показом пропагандистської стрічки на фестивалі в Торонто

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд засудила показ фільму про російських солдатів "Росіяни на війні" на Міжнародному кінофестивалі у Торонто.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBC.

Фріланд сказала журналістам сьогодні, що і дипломати, і канадсько-українська громада висловили "серйозну стурбованість" стосовно цього фільму, і вона "поділяє це занепокоєння".

"Неправильно, що канадські державні кошти підтримують показ та виробництво такого фільму", – вважає вона.

Коментуючи слова авторки фільму, колишньої режисерки Russia Today Анастасії Трофімової, про те, що "Росіяни на війні" – антивоєнний фільм, віцепрем’єрка Канади нагадала, що у війні проти України не можна ставити знак рівності між жертвою та агресором.

"Це війна, де Росія порушує міжнародне право та скоює воєнні злочини. У цій війні дуже чітко є добро і зло. Українці борються за свій суверенітет та за демократію в усьому світі", – зазначила Фріланд.

Читайте також: Понад 71% українців визнають пропаганду РФ у соцмережах серйозною загрозою

Як повідомлялося, Russians at war («Росіяни на війні») є документальним фільмом російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка понад пів року провела з російським батальйоном на сході України.

Створена стрічка в копродукції Канади та Франції. В описі вказано, що розповідає вона історії російських солдатів, які нібито «допоможуть глибше зрозуміти цю війну».

Russians at war показали 5 вересня в позаконкурсній програмі Венеційського міжнародного кінофестивалю. Ще три покази були заплановані на 6 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-