У Google розповіли про оновлений розділ «Україна поруч» у проєкті Arts & Culture

У Google розповіли про оновлений розділ «Україна поруч» у проєкті Arts & Culture

Укрінформ
Проєкт Google Arts & Culture у вівторок оголосив про оновлення розділу «Україна поруч», який цього разу розкриває творчість видатних українців – історичних майстрів у сферах культури, історії, музики, науки, літератури.

Більш докладно про це розповіла в коментарі Укрінформу програмний менеджер Google Arts & Culture в США Сурія Тубак (Surya Tubach).

«Ми започаткували проєкт «Україна поруч» два роки тому, зосередившись на першому етапі передусім на мистецтві й архітектурі. Але ми дуже хотіли зануритися більше в українську культуру, тому сьогодні ми запускаємо другий етап цього проєкту», - зазначила представниця Google.

За її словами, увага в новому розділі зосереджується, передусім, на видатних українцях, які вплинули на розвиток світової культури, мистецтва, науки, архітектури тощо.

Читайте також: На Google Arts & Culture презентували новий розділ проєкту «Україна поруч»

Проєкт дозволяє в інтерактивному режимі ознайомитися з творчістю видатного композитора Миколи Лисенка, науковця, історика й філософа Михайла Драгоманова, поетеси Лесі Українки, української актриси Марії Заньковецької, співачки Квітки Цісик та багатьох інших видатних українців. При цьому на сайті можна прочитати статті про них, подивитися відео і фото, а також інші матеріали, пов’язані з їхньою творчістю.

Крім того, на сторінці «Україна поруч» можна ознайомитися з українськими музеями, театрами та іншими архітектурними пам’ятками оглянувши їхні 3D-моделі. Загалом проєкт нараховує понад 150 статей, більше трьох тисяч зображень, дві сотні відсканованих 3D-моделей, а також інші публікації та посилання.

Як зауважили в Google Arts & Culture, вони продовжують працювати над проєктом у партнерстві з Міністерством культури та стратегічних комунікацій України, Ukraine House, Skeiron та найкращими українськими музеями.

Як повідомлялося, впродовж років Google Україна й український уряд співпрацювали у цифровізації культурної спадщини нашої країни. У листопаді 2022 року на основі зібраних матеріалів був запущений проєкт «Україна поруч» (Ukraine is Hereангл.).

Тоді, в розпал повномасштабної війни РФ проти України та руйнувань, які агресор приніс на нашу землю, стало особливо актуальним збереження історичних будівель й храмів України, а також музейних експонатів та інших надбань багатьох поколінь українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-