Канадська організація, яка фінансувала російський пропагандистський фільм, відмовилася від нього

Канадська організація, яка фінансувала російський пропагандистський фільм, відмовилася від нього

Укрінформ
Під тиском української громади й дипломатів, канадська організація, яка фінансувала російський пропагандистський фільм “Росіяни на війні”, відмовилася від його подальшої підтримки.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив глава Ради директорів TVO Кріс Дей.

“Ми дослухалися до українсько-канадської громади та її щирих й вдумливих поглядів. Рада директорів TVO ухвалила рішення взяти до уваги отримані відгуки, тож TVO більше не підтримуватиме й не транслюватиме “Росіян на війні”, - сказав Дей.

Він додав, що “TVO перегляне процес, який дав змогу профінансувати цей проєкт та використати наш бренд”.

Генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко схвалив цей крок TVO, назвавши його “позитивним”. “Ми сподіваємося, що детальне розслідування покаже, як цей російський пропагандистський проєкт отримав фінансування”, - написав Ніколенко на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Він також закликав Міжнародний кінофестиваль у Торонто “дотриматися цього прикладу й скасувати показ фільму”.

Як повідомлялося, Russians at war («Росіяни на війні») - документальний фільм російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка понад пів року провела з російським батальйоном на сході України.

Читайте також: Віцепрем’єрка Канади стурбована показом пропагандистської стрічки на фестивалі в Торонто

Створена стрічка в копродукції Канади та Франції. В описі вказано, що розповідає вона історії російських солдатів, які нібито «допоможуть глибше зрозуміти цю війну».

Усупереч закликам української громади, цю стрічку було внесено до програми Міжнародного кінофестивалю в Торонто, що проходить цими днями. У вівторок близько тисячі людей взяли участь в акції протесту з вимогами скасувати запланований показ. Раніше цю пропагандистську стрічку показали на позаконкурсній програмі Венеціанського міжнародного кінофестивалю.

Фото: TIFF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-