В Івано-Франківську презентували поштову марку до 130-річчя від дня народження Довженка

В Івано-Франківську презентували поштову марку до 130-річчя від дня народження Довженка

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську, у кінотеатрі «Люм’єр», презентували поштову марку, листівку та конверт до 130-річчя від дня народження кінорежисера та сценариста Олександра Довженка.

Про це у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Цьогоріч відзначаємо 130-річчя від дня народження геніального кінорежисера, сценариста та художника Олександра Довженка. До Дня українського кіно у кінотеатрі «Люм’єр» презентували поштову марку, листівку і конверт за проєктом «Власна марка» Укрпошти», - зазначив Марцінків.

За його інформацією, дизайн поштової марки – це авторська розробка графічного дизайнера, члена творчого активу Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України Ігоря Васюти.

Для місцевих ЗМІ художник Ігор Васюта зауважив, що зобразив на марковому блоці портрет Олександра Довженка періоду 1922 року під час його дипломатичної місії до Німеччини вже у сучасному контексті. Для цього автор використав фіолетовий та жовтий кольори, які, відповідно, символізують образ переможця та світло кінокамери.

Також в Івано-Франківську відбувся показ кінострічки «Земля».

Читайте також: У Києві відзначать День українського кіно та ювілей Довженка

Олександр Петрович Довженко — український письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографа. Режисер культових кінострічок «Україна в огні», «Земля», «Звенигора», «Арсенал».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-