Концерт світових оперних зірок «Харків об’єднує серця!» з’явився у вільному доступі

Концерт світових оперних зірок «Харків об’єднує серця!» з’явився у вільному доступі

Фото
Укрінформ
Великий концерт світових оперних зірок Людмили Монастирської та Олега Злакомана, який пройшов в Харкові у межах проєкту «Харків об'єднує серця!», з’явився у вільному доступі на платформі YouTube.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на організаторів.

Концерт світових оперних зірок «Харків об’єднує серця!» / Фото надані організаторами

«Створений професійний відеозапис великого концерту зірок опери «Харків об’єднує серця!» дозволить поширити цю подію на місцевих та всеукраїнських інформаційних платформах, а також згодом й на європейських. Приїзд до Xаркова зірок такого масштабу й у такій складній ситуації продемонстрував харків'янам, що вся Україна підтримує їх і ця підтримка надзвичайно важлива сьогодні для зміцнення морального духу спільноти Xаркова», - розповіли в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Миколи Лисенка/Схід Опера, який реалізував проєкт спільно із Харківською міською радою за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

У великому концерті зірок опери «Харків об'єднує серця!» заспівала легенда оперної сцени, народна артистка України Людмила Монастирська. Партнером співачки на сцені у Харкові став провідний тенор Національної опери України Олег Злакоман. Зірки виступили у супроводі симфонічного оркестру Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка під батутою головного диригента Одеського національного академічного театру опери та балету Василя Коваля та хору Схід Опера під орудою головного хормейстера Олексія Чернікіна.

Читайте також: Оркестр Львівської філармонії зіграв українські мелодії на фестивалі у Словаччині

До програми концерту увійшли кращі зразки світової оперної класики та української музики.

«Проникливе виконання Монастирською Ave Maria передало глядачам відчуттям драматизму та краси. Голос співачки, багатий на нюанси та емоції, зачарував слухачів і переніс їх у світ високих почуттів. Продовженням стали проникливі арії, зокрема з опери «Адріана Лекуврер» Ф. Чілеа, яку пані Людмила виконала дуже виразно та досконало у технічному плані. Олег Злакоман теж вразив публіку умінням досконало володіти своїм сильним голосом. Його виконання арії Каварадоссі з опери «Тоска» Дж. Пуччіні було потужним і пронизливим - справжнім зразком професійної майстерності. У виконанні зірок звучали арії та дуети з «Трубадура» Дж. Верді, опер Дж. Пуччіні «Турандот», «Джанні Скікі» та інших, а також італійські пісні. На завершення концерту прозвучали українські народні пісні, такі як «Ой, заграйте, музики», «Ой, я знаю, що гріх маю», «Ой, ти, дівчино» та «Чорні очка». Вони продемонстрували красу та глибину української музичної традиції, залишивши теплі спогади про цей вечір», - зазначають творці проєкту «Харків об'єднує серця!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-