Про мужність українців слід знімати фільми - Майкл Дуглас

Про мужність українців слід знімати фільми - Майкл Дуглас

Укрінформ
Українська культура має дуже вагоме значення, українці - це смілива та мужня нація, якою захоплюється весь світ. Українці пропагують правильні ідеї демократичного світу, про них варто знімати кіно та поширювати його по всьому світу.

Таку думку американський актор та кінопродюсер Майкл Дуглас висловив під час виступу на культурній платформі “Україна відкрита світу”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна має вагу у культурному розрізі й ті 3-4 дні, які провів тут, лише переконали мене в цьому. Українська культура має дуже вагоме значення… Коли у людей є ідея, правильна ідея, щоб це виглядало драматично та вивірено, і є гарна історія, то про це варто знімати. І це для всього світу, бо американці вже теж дивляться фільми із субтитрами. Як продюсери, якщо ви маєте гарну історію, гарний сценарій, то ви на правильному шляху. Важливо скласти докупи гарний сценарій. Часто на кіностудіях розробляють 50 сценаріїв, щоб зняти один фільм”, - сказав Дуглас.

За його словами, у США уважно стежать за подіями в Україні й боротьба українців надихає американців.

Культура - це мистецтво, мистецтво - це свобода, свобода - це демократія. Це означає, що культура - це демократія, це щось, на чому тримаються обидві наші країни. Моє бажання, аби війна якомога швидше закінчилася. Хочу, щоб ви знали, що світ захоплюється вами, тим як ви поводитеся, як дієте. Я дуже радий, що ми можемо тут прямо, по-людськи про це говорити. Захоплююся вашою мужністю та сміливістю у своїй країні, як ви створюєте простір для здійснення своїх бажань та сподівань”, - сказав американський актор.

Читайте також: Блінкен і Дуглас відвідали ресторан Клопотенка

Він також висловив сподівання, що Україна надалі поширюватиме свою культуру світом.

“Хочу, щоб більше і більше митців з України виходили назовні, хочу бачити цей процес, ви заслуговуєте на це, тому що ви - вражаюча країна”, - наголосив Дуглас.

Також він висловив надію, що Україна отримає далекобійну зброю і дозвіл застосовувати її по воєнних цілях вглиб Росії: “думаю, що це питання з надання далекобійної зброї буде вирішене, щоб пан Путін про щось замислився нарешті”.

Читайте також: Культура під час війни є символом незламності, а після перемоги стане основою для відновлення - Точицький

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Софії Київській проходить культурна платформа “Україна відкрита світу”, яка має на меті обговорення проблематики промоції української культури у світі, створення позитивного іміджу та пропозиції культурного продукту для міжнародних партнерів, поєднання та обмін досвідом популяризації культури, розширення кола прихильників України та її культури під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-