Україна чинить опір Росії і через культуру - посол Британії

Україна чинить опір Росії і через культуру - посол Британії

Укрінформ
Україна зараз широко відома у світі завдяки своїй боротьбі проти російської агресії, і це є шансом для просування у світі української культури, яка наразі стрімко відроджується.

Про це заявив посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс під час виступу українською мовою на культурній платформі "Україна відкрита світу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зауважив, що 20 років тому працював заступником посла Великої Британії в Україні, і тоді дуже мало людей у Сполученому Королівстві знали про Україну.

"Зараз усі знають про Україну, багато британців знають українців особисто, і зараз є дуже великий інтерес до того, що таке українська культура. Я думаю, що це той момент, коли ми можемо поділитися з авдиторією всього світу прикладами відродження української культури, свідками якого ми є тут, в Україні. Це дуже важливий момент, щоб всі у світі краще взнали про українську культуру. Дуже важливо використати цей шанс, цей момент для просування української культури у Великій Британії і Європі", - сказав Гарріс.

Він зазначив, що британська допомога Україні включає також суттєву частку для просування і захисту української культури, "тому що ми знаємо, що українці зараз і через культуру чинять опір Росії".

"На мій погляд, культурна інфраструктура - це критична і стратегічна національна інфраструктура. Нам дуже важливо зараз захищати і просувати українську культуру, тому що це також наш шлях до перемоги", - вважає посол Британії.

Гарріс розповів, що нещодавно відвідав місто Баштанка на Миколаївщині, де завдяки підтримці дев'яти посольств було профінансовано ремонт Будинку культури і нового укриття в ньому. За словами дипломата, він був вражений тим, що в цьому укритті також було створено новий центр для занять людей, зокрема хоровим співом, танцями.

Читайте також: Посол Британії відкрив у своїй резиденції «Кримську кімнату»

"Дім культури в центрі Баштанки - це центр незламності спільноти. Тож, на мій погляд, культура зараз відіграє дуже велику роль в Україні", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня у Києві проходить форум - культурна платформа "Україна відкрита світу". Мета форуму - обговорення проблематики промоції української культури у світі, створення позитивного іміджу та пропозиції культурного продукту для міжнародних партнерів, пошук місця української культури у всесвітній різноманітності, поєднання та обмін досвідом популяризації культури, аналіз успішних та цікавих українських кейсів в сфері культури, розширення кола прихильників України та її культури під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-