Посол Британії відкрив у своїй резиденції «Кримську кімнату»

Посол Британії відкрив у своїй резиденції «Кримську кімнату»

Фото
Укрінформ
Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс відкрив у своїй резиденції кімнату, присвячену звʼязкам Сполученого Королівства з Кримом, історії та культурі кримських татар.

Про це він повідомив у соцмережі X, повідомляє Укрінформ.

«Офіційно відкрито «Кримську кімнату» — особливий простір у моїй резиденції, присвячений Криму, зв’язкам Великої Британії з півостровом, а також історії та культурі кримчан, зокрема кримських татар», – зазначив дипломат.

Гарріс пояснив, що Крим важливий для історії Британії, де в містах є меморіали Кримської війни та вулиці, названі на честь місць у Криму. 

«Я хотів відзначити цей історичний зв’язок разом із культурою кримських татар, які так довго страждали від репресій Росії», – підкреслив він.

Дипломат додав, що на згадку про Кримську війну в кімнаті зібрана колекція гравюр із Державної колекції мистецтва Вільяма Сімпсона, медалі з Полкового музею ім. Легкого драгунського полку, а також спеціально замовлені артефакти кримських татар.

Читайте також: Джемілєв: Росія виправдовуватиме депортацію кримських татар, якщо це не визнавати геноцидом

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат Микола Княжицький наголошував на важливості визнання світом депортації кримських татар геноцидом, надто коли йдеться про майбутнє Криму.

Фото: Х / Martin Harris

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-