Італія прагне допомогти Україні розвинути свій вплив через культуру - посол

Італія прагне допомогти Україні розвинути свій вплив через культуру - посол

Укрінформ
Італія прагне допомогти Україні не лише зберегти культурну спадщину, а й розвинути можливості здійснення впливу через українську культуру на навколишній світ.

Про це заявив посол Італії в Україні Карло Формоза під час онлайн-включення з Одеси на культурній платформі "Україна відкрита світу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначив, що Італія офіційно витрачає на культуру 1 відсоток ВВП, у творчій індустрії країни працює 1,5 млн людей, а більшість пам'яток ЮНЕСКО сконцентровані в Італії.

"Ми знаємо цінність культури і важливість її збереження. Ось чому я зараз в межах патронажної місії перебуваю в Одесі, щоб створювати різні сфери співпраці - в урбаністичному плануванні, у розбудові спроможностей та різних інших сферах, щоб не тільки зберігати, а й створювати можливості здійснювати вплив через культуру, запустити ці мультиплікатори у напрямку вироблення позитивних речей (про Україну - ред.),- сказав Формоза.

Він зазначив, що, як свідчить італійський досвід, індустрія культури в країні отримувала поштовх до розвитку після війн, до яких була залучена Італія.

"У нашому випадку, наприклад, я б сказав, що це залежало від здатності митців, художників тлумачити концепцію культури в широкому сенсі та індивідуально, без того, щоб усім займалася держава... Наш неореалізм, зокрема, почався після війни", - нагадав Формоза.

Читайте також: Культура під час війни є символом незламності, а після перемоги стане основою для відновлення - Точицький

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня в Києві проходить форум - культурна платформа "Україна відкрита світу". Мета форуму - обговорення проблематики промоції української культури у світі, створення позитивного іміджу та пропозиції культурного продукту для міжнародних партнерів, пошук місця української культури у всесвітній різноманітності, поєднання та обмін досвідом популяризації культури, аналіз успішних та цікавих українських кейсів в сфері культури, розширення кола прихильників України та її культури під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-