Українські артисти та військові запишуть альбом «Територія Різдва. Дух нескорених»

Українські артисти та військові запишуть альбом «Територія Різдва. Дух нескорених»

Фото
Укрінформ
Українські артисти та військовослужбовці працюють над записом спільного альбому «Територія Різдва. Дух нескорених».

Проєкт здійнюється за підтримки Українського культурного фонду, розповіла Укрінформу його ініціаторка, співачка, волонтерка та громадська діячка Анжеліка Рудницька.

«Наш різдвяний проєкт спрямований на популяризацію та осучаснення нематеріальної культурної спадщини, основою якого є традиційні українські колядки, щедрівки та новостворені різдвяні пісні, що звучатимуть в автентичному звучанні та у сучасних аранжуваннях. Цього року «Територія Різдва» проходить під гаслом «Дух нескорених» - це наша рефлексія на час, в якому ми живемо», - сказала Рудницька.

За її словами, «Дух нескорених» об’єднає професійних артистів та ветеранів війни і військовослужбовців, і це будуть дуже несподівані і цікаві колаборації.

Зокрема, Павло Зібров співатиме у дуеті з парамедикинею Юлею Григорович («Куба»), а лідер гурту «Карта світу» Іван Марунич заспіває з військовослужбовицею Христиною Панасюк («Щастя»). Також у записі альбому візьмуть участь солістка Ансамблю пісні і танцю Держприкордонслужби і лідерка гурту ЕКА Катерина Бойко, співачка Оксана Муха, Олег Скрипка, Віктор Бронюк, ансамбль Національної гвардії України та інші виконавці. Загалом буде записано 12 треків.

Рудницька зазначила, що вже втретє «Територія Різдва» реалізується за підтримки УКФ. За її словами, така підтримка дуже важлива.

Водночас вона зауважила, що багато людей, зокрема і з їхньої мистецької команди, воює, дехто виїхав за кордон або змінив форму діяльності, тому складно передбачати, чи зможе «Територія Різдва. Дух нескорених» створити відеоконтент.

Читайте також: У Хмельницькому проєкт «Поза часом» створює кавер-версії хітів української музики ХХ століття

«Поки що ми створюємо цікаві образи для обкладинок альбомів, знімаємо інтерв’ю. Більшість артистів зізнаються, що не пам’ятають колядок і щедрівок зі свого дитинства, тому я дуже хочу, щоб ця традиція звучала кожного разу новими голосами тих, кого ми любимо, до кого дослухаємося, хто боронить нашу країну, щоб творити нову українську різдвяно-новорічну традицію. Впевнена, що «Територія Різдва» буде для усіх нас не лише приємним музичним подарунком, а й справжньою арттерапією», - наголосила Рудницька.

Вона додала, що закордонні медіа вже цікавляться проєктом «Територія Різдва. Дух нескорених», зокрема, є запити від Польського радіо та ЗМІ Канади і Сполучених Штатів.

Фото надала Анжеліка Рудницька

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-