Столичний театр на Контрактовій площі перейменували в Київську оперу

Столичний театр на Контрактовій площі перейменували в Київську оперу

Укрінформ
У столиці перейменували комунальний заклад “Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва” на комунальний “Театрально-видовищний заклад культури “Київський муніципальний академічний театр опери та балету”, скорочене найменування театру - Київська опера.

Таке рішення було прийнято 19 вересня на пленарному засіданні Київради, передає Укрінформ із посиланням на КМДА.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, попередня назва театру не відповідала напрямам його діяльності, не розкривала його сучасний профіль, є застарілою та потребує осучаснення.

За її словами, “два роки тому театр відсвяткував своє 40-річчя. Всупереч викликам, спричинених воєнним станом, колектив театру зберігся, продовжує свою діяльність і демонструє позитивні результати”.

“Протягом 40 років роботи театр значно змінився та трансформувався із суто дитячого та юнацького формату в культурний простір для всіх глядачів. Сьогодні в афіші театру налічується близько 60 постановок. Загалом за час існування театру тут провели понад 200 вистав, причому понад 40 із них поставили вперше. Це роботи композиторів-класиків, сучасних українських та іноземних авторів, серед яких - опери, балети, мюзикли, музичні казки, симфонічні та вокально-симфонічні концерти, а також освітні програми для різної аудиторії. Сьогодні це прогресивний та сучасний театр, який щосезону пропонує нові прем’єри та дивує як дорослих, так і дітей», – підкреслила Муха.

Читайте також: Квитки на топові вистави у театрі Франка продаватимуть після верифікації Дія.Підписом

Депутатка наголосила, що протягом останніх років із балетного репертуару театру вилучили твори російських і радянських композиторів та впровадили виконання оперних вистав європейської класики в перекладах українською мовою, що дає змогу глядачу краще розуміти сюжет.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила постанову про перейменування 328 населених пунктів та районів.

Фото із сайту kyivoperatheatre.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-