Точицький обговорив з британським колегою питання захисту культурної ідентичності

Точицький обговорив з британським колегою питання захисту культурної ідентичності

Фото
Укрінформ
Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький і міністр креативних індустрій, мистецтв та туризму Великої Британії Кріс Браянт обговорили питання захисту культурної ідентичності та сприйняття України у світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

Зустріч відбулась у рамках зустрічі міністрів культури G7.

Точицький підкреслив необхідність стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців, художників, музикантів та поетів саме як представників української культури, а не російської. Цей підхід дозволить відображати правдиву історію на міжнародній арені, зміцнюючи позиції України як держави, що захищає європейські стандарти свободи та демократії.

Крім того, сторони також обговорили стратегію спільних зусиль задля посилення захисту української культурної спадщини, яка залишається під загрозою через російську агресію. Браянт наголосив, що Британія підтримує Україну у прагненні притягнути Росію до відповідальності за злочини проти людяності та нищення історичних скарбів.

Читайте також: США запроваджують імпортні обмеження, щоб захистити культурну спадщину України

Україна та Велика Британія заявили про намір продовжувати співпрацю для захисту та підтримки української культури на глобальному рівні.

Як повідомляв Укрінформ, міністри культури країн G7 у рамках триденної зустрічі, яка завершилася у суботу в італійському Неаполі, взяли на себе зобов’язання допомагати Україні відновити її культурну спадщину, якій була завдана шкода внаслідок російського вторгнення.

Фото: МКСК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-