Вистава «Марія Стюарт» театру Франка зібрала ще ₴1 мільйон для війська

Вистава «Марія Стюарт» театру Франка зібрала ще ₴1 мільйон для війська

Фото
Укрінформ
На благодійному показі вистави «Марія Стюарт» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, який відбувся 23 вересня, зібрали один мільйон гривень на потреби Сил оборони України.

Про це повідомили в театрі, передає Укрінформ.

«Ми дякуємо всім, хто прийшов підтримати наших воїнів. Це неймовірна енергія нашої стійкості і віри в перемогу. Все, що ми робимо в тилу – ми робимо для фронту”, - наголосив генеральний директор - художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Євген Нищук.

Зібрані гроші передадуть Благодійному фонду “Повернись живим” для закупівлі необхідного обладнання 63 ОМБр.

Командир 63-ої Окремої механізованої бригади Павло Юрчук подякував глядачам, колективу театру та Фонду “Повернись живим” за допомогу у зборі коштів.

«Коли моїм солдатам важко, я кажу їм, що ЗСУ захищають український спосіб життя – можливість в гарячі роки війни, коли на голову падають ракети, збиратися в такій залі, щоб дивитися такі вистави. Український спосіб життя – це, незважаючи ні на що, йти з гордо піднятою головою та жити життя, не звертаючи увагу на країну-агресора. Саме це ми захищаємо на фронті. І коли комусь здається, що ми забули про війну і розслабились, то це тому, що ЗСУ добре роблять свою роботу, і решта країни спить спокійним сном», - сказав Юрчук.

Він повідомив, що на зібрані кошти з минулої благодійної вистави “Конотопська відьма”, яка відбулася 21 липня, було закуплено обладнання і матеріали, які вже готуються до відправки у 63 ОМБр. Це, зокрема, комплектуючі до FPV, РЕБу та засоби з облаштування позицій.

Читайте також: Квитки на топові вистави у театрі Франка продаватимуть після верифікації Дія.Підписом

Як повідомляв Укрінформ, прем’єра вистави «Марія Стюарт» за однойменним твором Фрідріха Шиллера відбулась 24 квітня 2024 року. Режисер постановки Іван Уривський. Костюми створені художницею Тетяною Овсійчук. В ролях - Тетяна Міхіна, Анжеліка Савченко, Віталій Ажнов, Павло Москаль, Іван Шаран, Акмал Гурезов, Дмитро Чернов, Михайло Дадалев.

Фото: театр Франка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-