Вінницькі музейники презентували патріотичний календар «Шлях до перемоги»

Вінницькі музейники презентували патріотичний календар «Шлях до перемоги»

Фото
Укрінформ
Вінницький обласний краєзнавчий музей 26 вересня презентував патріотичний календар на 2025-2026 роки «Шлях до перемоги», ілюстраціями якого стали роботи переможців обласного дитячого конкурсу візуального мистецтва.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила завідувачка відокремленого підрозділу «Музей мужніх» Вінницького обласного краєзнавчого музею Олена Гордієнко.

«Ми ініціювали конкурс дитячих робіт з метою виховання в його учасників національно-патріотичних почуттів та любові до України і щоб надати можливості дітям висловити думки і власне світобачення через малюнки, проявляючи свою творчість та креативність в час, коли наша країна веде боротьбу за свою свободу, незалежність, територіальну цілісність та ідентичність», - зазначила Гордієнко.

Фото: Вінницький обласний краєзнавчий музей
Фото: Вінницький обласний краєзнавчий музей

За її словами, конкурс тривав з 22 квітня по 26 вересня. До участі в ньому долучилися вихованці 12 мистецьких шкіл Вінниччини, роботи яких відображають непрості реалії сьогоденні та вселяють непохитну віру в перемогу України над агресором. 

Кращі з надісланих на конкурс дитячих робіт й лягли в основу патріотичного календаря «Шлях до перемоги».

Фото: скріншот із відео Суспільне Вінниця
Фото: скріншот із відео Суспільне Вінниця
Читайте також: Херсонському художньому музею подарували серію графічних робіт «Обличчя війни»

Календар видали накладом 500 примірників, його можна буде придбати у музеї.

Як повідомлялося, Міжнародний благодійний фонд «Діти війни» оголосив про старт благодійного проєкту-конкурсу малюнків «Мирне життя та наші мрії» для українських дітей, які тимчасово проживають у Німеччині. Роботи-переможниці ляжуть в основу патріотичного календаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-