На кінофестивалі в Люксембурзі покажуть шість українських фільмів

На кінофестивалі в Люксембурзі покажуть шість українських фільмів

Укрінформ
Участь у кінофестивалі CinЕast, що проходить у Люксембурзі, візьмуть шість українських фільмів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

Ідеться, зокрема, про створені за підтримки Держкіно стрічки «Уроки толерантності» режисера Аркадія Непиталюка та «Я, Побєда і Берлін» режисерки Ольги Ряшиної. Перший буде представлений у секції FunnyEast, другий – у FunnyEast і Cinèscope.

Решта чотири фільми: «Порцелянова війна» Слави Леонтьєва, Zinema Корнія Грицюка, «Пісні землі, що повільно горить» Ольги Журби та «Мирні люди» Оксани Карпович. Усі будуть представлені в секції Cinèdocs.

Як повідомлялося, Central and Eastern European Film Festival (CinЕast) – це щорічний некомерційний кінофестиваль, присвячений актуальній кінопродукції країн Центральної та Східної Європи. Проходить він на головних майданчиках міста Люксембург, а також в інших містах Великого Герцогства Люксембург.

Читайте також: Український фільм «Ти - Космос» здобув головну відзнаку кінофестивалю у Страсбурзі

Цьогоріч захід триватиме з 3 по 20 жовтня. Журі головного конкурсу очолить румунський режисер Alexander Nanau. Крім показів фільмів, у межах кінофестивалю пройдуть лекції, майстер-класи та зустрічі за участю 30 провідних фахівців кінематографії з різних країн Європи.

Фото: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-