У Києві відбулася прем'єра документального фільму «Підйомна сила»

У Києві відбулася прем'єра документального фільму «Підйомна сила»

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася прем'єра документального фільму "Підйомна сила", що розповідає про роботу армійської авіації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Києві відбулася прем'єра фільму "Підйомна сила" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

"Найголовніший наратив, який я хотів підкреслити у фільмі, - це повернення наших полонених. Загалом усі теми, які ми розкриваємо, важливі - від застарілої техніки, що потребує модернізації, до особистих історій героїв і переживань від втрати", - зазначив режисер Олександр Стратієнко.

За його словами, робота над стрічкою велася впродовж року. Авіатор Тимур Фаткуллін із командою Aerotim консультували режисера під час зйомок.

"Весь фільм знімали протягом трьох місяців. Більшу частину кадрів ми зняли самі. Коли фільмували в зоні бойових дій, працювали маленькими групами, а тренування чи підготовку знімали кілька операторів. Також ми використали архівні кадри із завдань, які надали пілоти", - розповів режисер.

Героями фільму стали реальні бойові пілоти, авіанавідники, інженери, борттехніки й медик. Вони поділилися своїм досвідом служби - про польоти на острів Зміїний, проведення операцій у тилу ворога. Герой України майор Микола Любарець розказав, як літав в окупований Маріуполь, де служила та його дружина-медик.

Прем'єру "Підйомної сили" відвідали громадські діячі та представники шоубізнесу: співачка Тіна Кароль, боксер Володимир Кличко, телеведучий і волонтер Сергій Притула.

"Такі фільми необхідні для того, щоб розуміти, як працює наша авіація, щоби підтримувати наших військових, донатити на їхній розвиток та, звісно, захоплюватися ними, бо це важка праця", - зазначив борець Жан Беленюк.

У прокат фільм вийде 10 жовтня.

Читайте також: У Києві пройшла прем'єра створеного волонтером документального фільму «1% війни»

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 5 жовтня відбувся закритий прем’єрний показ повнометражного документального фільму Олени Мошинської "ZЛО", що розповідає про розв'язану Росією війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-