У Карнегі-холі відбудеться благодійний концерт на підтримку українських дітей і молоді

У Карнегі-холі відбудеться благодійний концерт на підтримку українських дітей і молоді

Укрінформ
У провідному концертному залі Нью-Йорка «Карнегі-хол» у жовтні відбудеться благодійний концерт для дітей та молоді України.

Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій, передає Укрінформ.

"23 жовтня о 19:00 у Карнегі-хол відбудеться благодійний концерт для дітей та молоді України під керівництвом Крістофа Ешенбаха. Участь також візьмуть артисти з понад десяти країн, музиканти оркестру Святого Луки, відома скрипалька Анна-Софі Муттер, а також український хор «Думка» з Нью-Йорка", - йдеться у повідомленні.

У програму включено музику найвідомішого композитора України Валентина Сильвестрова, Симфонію № 9 Людвіга ван Бетховена за участю солістів: сопрано Ольги Кульчинської, мецо-сопрано Емілі Д’Анджело, тенора Метью Поленцані та бас-баритона Владислава Буяльського, а також Ораторського товариства Нью-Йорка під керівництвом Кента Трітта.

Захід організований за підтримки Представництва України при ООН та американських дипломатичних установ країн-учасниць. Отримані кошти будуть передані організації Direct Relief, що надає медичні засоби постраждалим від війни.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця підкреслив, що цей концерт є "потужним символом стійкості, надії та незламного духу українського народу".

"Ми глибоко вдячні нашим друзям і партнерам, які стоять поруч з нами в ці складні часи. Ваша підтримка є джерелом сили та натхнення, і цим концертом ми висловлюємо вдячність. Разом ми святкуємо нашу дружбу і ділимося непохитним прагненням до майбутнього, де панує мир і злагода", - сказав Кислиця.

Читайте також: У Вінниці відтворять легендарний виступ капели Олександра Кошиця у Карнегі-холі

Як повідомлялося, у травні 2022 року в Нью-Йорку в Карнегі-холі відбувся перший благодійний "Концерт для України", кошти з якого були спрямовані на гуманітарну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-