Фільм «20 днів у Маріуполі» показали в Карибському регіоні

Фільм «20 днів у Маріуполі» показали в Карибському регіоні

Фото
Укрінформ
Постійне представництво України при ООН спільно з місією ЄС у Тринідаді і Тобаго та місцевими інституціями організували в столиці цієї острівної країни Порт-оф-Спейні показ документального фільму «20 днів у Маріуполі».

Про це повідомив Укрінформу постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Перший в історії показ цієї стрічки в Карибському регіоні відбувся в рамках Європейського кінофестивалю, що проходить у тій країні.

Захід відвідали місцеві політики, урядовці, зокрема глава МЗС Емері Браун, представники академічних кіл, бізнесу й культури, студенти.

«Між вашим містом та Маріуполем майже десять тисяч кілометрів, – сказав Кислиця, виступаючи під час презентації фільму. – Але для порядних людей і порядних націй географічна відстань не має значення. Особливо, коли йдеться про відстоювання загальнолюдських цінностей та протистояння підлим звірствам».

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» здобув нагороду в Нідерландах

За словами постпреда, «останні події свідчать про те, що мир і безпека не можуть сприйматися як щось само собою зрозуміле». «Усі мають бути готові захищати свої країни та цінності, – додав він. – Ховання голови в пісок, намагання декого просувати тимчасові рішення призводить до справжніх трагедій».

Посол ЄС у Тринідад і Тобаго Пітер Кавендіш у своєму виступі наголосив, що «важливо не дати змоги російському вторгненню… стати новою нормою, а натомість спробувати зрозуміти, що відбувається і що поставлено на карту». «Ось чому ми хотіли показати цим фільмом», – сказав посол.

Як повідомляв Укрінформ, уперше в історії українського кінематографа стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова здобула цього року премію «Оскар», перемігши в номінації «Найкращий документальний фільм».

Матеріал було відзнято в перші дні облоги міста військами РФ. До створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсер і журналіст Василіса Степаненко. За роботу в Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію.

Стрічка змальовує перші трагічні дні російського вторгнення до Маріуполя, хоробрість і стійкість мешканців міста, а також воєнні злочини, скоєні росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-