На Рівненщині зібрали колекцію монет-писанок, які карбує Канадський королівський монетний двір

На Рівненщині зібрали колекцію монет-писанок, які карбує Канадський королівський монетний двір

Фото
Укрінформ
На Рівненщині Державний історико-культурний заповідник міста Острог зібрав колекцію монет-писанок, які карбує Канадський королівський монетний двір, починаючи з 2016 року.

Про це в Телеграмі повідомив голова Рівненської облради Андрій Карауш, передає Укрінформ.

«Про монети номіналом у 20 доларів і у формі яйця. Таку яскраву красу має наш Державний історико-культурний заповідник міста Острог, там, завдяки старанням давніх добрих друзів, продовжують комплектувати музейний фонд», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, вдалося зібрати колекцію унікальних монет-писанок, які карбує Канадський королівський монетний двір, починаючи з 2016 року. Наразі серія складається з 9 срібних монет, кожна створена з винятковою увагою до деталей.

Голова облради розповів, що монети увічнюють сакральні символи, що зберігалися та передавалися в українській культурі поколіннями. Домінуючими є символи, які традиційно зустрічаються на українських писанках та уособлюють життя, родючість, природу, відродження та захист.

Читайте також: Українська монета перемогла на міжнародному конкурсі

Карауш наголосив, що заповідник в Острозі є однією з небагатьох культурних установ в Україні, що має у своєму фонді повну колекцію монет-писанок. Їх невдовзі покажуть в межах оновленої виставки нумізматики «Карбована історія України» в Острозькому замку. Голова облради нагадав, що цей проєкт реалізовує Братство ім. князів Острозьких у партнерстві з заповідником та за сприяння Українського культурного фонду.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині відновлює свою роботу підземна мистецька галерея Острозької академії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-